Event - Innofuture Hardenberg

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Werken in de techniek is boeiend en waardevol. Op Innofuture maken kinderen en jongeren op een speelse manier kennis met de technische sector en zijn bijzondere beroepen. Zelf doen en beleven staat voorop bij de meer dan 4000 vierkante meter aan techniek in alle vormen die te ontdekken is. Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ict en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen. Bij innofuture valt veel te beleven!

Vorig jaar was spectaculair

Op 17 en 18 juni 2022 vond de eerste editie van Innofuture in Hardenberg plaats en het was een daverend succes!

De vrijdag was speciaal gereserveerd voor basisschoolleerlingen van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Meer dan 1800 leerlingen brachten een bezoek. Ze stroopten de mouwen op en gingen enthousiast aan de slag. Er zijn honderden gereedschapskisten getimmerd, ontelbare lasjes gelegd,; is dat de juiste term? vliegtuigjes geschoten, geëxperimenteerd met VR, hololens, drones, simulatoren en nog veel meer!

De zaterdag was voor iedereen (gratis) toegankelijk en werd geopend door wethouder Alwin ter Rietstap samen met mascotte Sammie. Ook deze dag trok nog eens bijna 1000 bezoekers. Veel kinderen kwamen opnieuw langs samen met hun ouders, broertjes en zusjes.

Informatie

  • 31 maart 2023 & 01 april 2023
  • Hardenberg
  • Georganiseerd door: Innofuture
  • Leerlingen van het primair onderwijs
  • Gratis
  • Meer informatie

Over Innofuture Hardenberg

Innofuture Hardenberg wordt georganiseerd vanuit de samenwerkingen binnen Sterk Techniekonderwijs NOO met partijen vanuit onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid. Samen laten we zien hoe leuk en breed techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en de impact die techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.

STEAM Café

Het STEAM Café is een online bijeenkomst waar ze jou een verhaal brengen uit de wereld van Wetenschap...

Lees meer

Makersfestival

Heb jij iets (of niets!) met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen? Kom dan naar het Makersfestival Zwolle...

Lees meer

VMBO-MBO conferentie

De zesde conferentie Techniek & Technologie ontmoet beroepsonderwijs, dat is pas STERK! Vmbo en mbo samen op 1...

Lees meer