Event - Innofuture Emmen

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Werken in de techniek is boeiend en waardevol. Op Innofuture maken kinderen en jongeren op een speelse manier kennis met de technische sector en zijn bijzondere beroepen. Zelf doen en beleven staat voorop en er is meer dan 4000 vierkante meter aan techniek in alle vormen te ontdekken tijdens het evenement.

Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ICT en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen. Bij Innofuture valt veel te beleven!

Vorig jaar was spectaculair

Op 1 en 2 april in 2022 vond de 3e editie van Innofuture plaats in Emmen. Dit jaar bouwden we de oude busremise van Emmen om tot een wereld vol techniek en Innovatie!

De vrijdag was speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Meer dan 1600 enthousiaste jongeren van klas 1 uit Emmen en Ter Apel brachten een bezoek.

De locatie van de oude busremise in Emmen is niet zomaar gekozen. Deze plek wordt het toekomstig Innovatiecentrum. Dit centrum wordt de hotspot voor de regio waar techniek, innovatie, onderwijs en het bedrijfsleven samen komen.

We doen het weer!

Op 10 en 11 februari 2023 keren we terug naar de oude busremise voor weer een spectaculaire editie. Meer informatie over het programma en de deelnemende organisaties wordt op deze pagina bekend gemaakt vlak na de jaarwisseling. Eén ding is alvast zeker: we gaan weer de handen uit de mouwen steken en hands-on bezig met de wonderen van techniek.

Informatie

  • 10 februari 2023 & 11 februari 2023
  • Emmen
  • Georganiseerd door: Innofuture
  • Leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs
  • Gratis
  • Meer informatie

STEAM Café

Het STEAM Café is een online bijeenkomst waar ze jou een verhaal brengen uit de wereld van Wetenschap...

Lees meer

Makersfestival

Heb jij iets (of niets!) met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen? Kom dan naar het Makersfestival Zwolle...

Lees meer

VMBO-MBO conferentie

De zesde conferentie Techniek & Technologie ontmoet beroepsonderwijs, dat is pas STERK! Vmbo en mbo samen op 1...

Lees meer