Training - Het boeien en aantrekken van een nieuwe generatie personeel

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Door als bedrijf betrokken te zijn bij het onderwijs bouw je aan een positief imago bij jongeren. Wanneer zij een stageplaats zoeken of na het afronden van hun opleiding op de arbeidsmarkt komen, zal de bekendheid met jouw bedrijf ervoor zorgen dat de stap kleiner is om te solliciteren.

Tijdens een bedrijfsbezoek, een workshop of gastles maken jongeren soms voor het eerst kennis met een bedrijf. Alles is nieuw voor hen en bovendien zitten ze vaak nog in een fase waarin ze nog niet goed weten voor welke beroepen ze echt interesse hebben.

Hoe pak jij het aan om jongeren te boeien tijdens de activiteit? Lukt het je alle jongeren te raken met je het stuk techniek en technologie uit je dagelijkse werk? Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken.

Op donderdag 8 september ontvangen Ivo Solinger (regiocoördinator) en Martha Hoebens (trainer) je tijdens deze training. Laat je meenemen in de verschillende typen jongeren, ontvang tips en trucs voor het opzetten van een geslaagde activiteit en deel jouw praktijkervaring over dit onderwerp met bedrijven uit jouw regio.

Informatie

  • 08 september 2022
  • Zwolle
  • Aangeboden door Jet-Net & TechNet
  • Bedrijven uit de regio Zwolle
  • Gratis
  • Meld je aan

Meld je aan!

Meld je kosteloos aan voor deze training op 8 september van 11.00 – 12.30 uur. Wij zorgen dan ook voor een broodje. De training zal plaatsvinden in Zwolle, locatie is nog niet bekend.

De training is bedoeld voor bedrijven en organisaties uit de Regio Zwolle en is geschikt voor iedereen die graag meer jongeren wil inspireren voor zijn of haar beroep. Heb je geen technisch beroep, maar werk je wel met techniek en technologie, dan is deze training ook zeker iets voor jou. We werken samen met bedrijven uit alle sectoren.

Techniekpodium Almere

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt....

Lees meer

Beroepensafari Zwolle

Van 8 t/m 10 november 2022 organiseert Sterk Techniekonderwijs Zwolle de Beroepensafari. Tijdens de Beroepensafari maken vmbo leerlingen...

Lees meer

Techniek Tastbaar Lelystad

Op 4 november vindt de eerste Techniek Tastbaar Lelystad plaats bij Porteum. Het open evenement dat al jaren...

Lees meer