Training - Het boeien en aantrekken van een nieuwe generatie personeel in Flevoland

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Door als bedrijf betrokken te zijn bij het onderwijs bouw je aan een positief imago bij jongeren. Wanneer zij een stageplaats zoeken of na het afronden van hun opleiding op de arbeidsmarkt komen, zal de bekendheid met jou bedrijf ervoor zorgen dat de stap kleiner is om te solliciteren.

In Flevoland doen we er ieder schooljaar weer veel aan om jongeren van primair en voortgezet onderwijs beroepen te laten beleven. Techniek Tastbaar, Techniekpodium, bedrijfsbezoeken en Career Days zijn daar voorbeelden van. Elke activiteit steeds vanuit waardevolle lokale samenwerking.

Gericht op het enthousiasmeren van jongeren over techniek en technologie tijdens bedrijfsbezoeken, workshops en gastlessen, organiseert Jet-Net & TechNet op donderdag 6 oktober een training voor bedrijven uit Flevoland. De training wordt kosteloos aangeboden bij Porteum, De Campus 9 (van 16.00 – 18.00 uur, inclusief rondleiding Techniekplein en Technasiumplein).

Hoe pak jij het aan om jongeren te boeien? Tijdens een bedrijfsbezoek, een workshop of gastles maken jongeren soms voor het eerst kennis met een bedrijf. Alles is nieuw voor hen en bovendien zitten ze vaak nog in een fase waarin ze nog niet goed weten voor welke beroepen ze echt interesse hebben. Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek en technologie. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken.

Laat je door trainer Martha Hoebens (Jet-Net & TechNet) meenemen in de verschillende typen jongeren, ontvang tips en trucs voor het opzetten van een geslaagde activiteit en deel jouw praktijkervaring over dit onderwerp met bedrijven uit jouw regio.

Informatie

  • 06 oktober 2022
  • Lelystad
  • Aangeboden door Jet-Net & TechNet
  • Voor bedrijven in Flevoland
  • Gratis
  • Meld je aan

Voor wie?

De training is bedoeld voor bedrijven en organisaties uit Flevoland en is geschikt voor iedereen die graag meer jongeren wil inspireren voor zijn of haar beroep. Heb je geen technisch beroep, maar werk je wel met techniek en technologie, dan is deze training ook zeker iets voor jou. We werken samen met bedrijven uit alle sectoren.

Techniekpodium Almere

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt....

Lees meer

Beroepensafari Zwolle

Van 8 t/m 10 november 2022 organiseert Sterk Techniekonderwijs Zwolle de Beroepensafari. Tijdens de Beroepensafari maken vmbo leerlingen...

Lees meer

Techniek Tastbaar Lelystad

Op 4 november vindt de eerste Techniek Tastbaar Lelystad plaats bij Porteum. Het open evenement dat al jaren...

Lees meer