Event - FIRST® LEGO® League Regiofinale West-Brabant

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Naast het bouwen van hun eigen robot, onderzoeken jongeren van 9 tot en met 15 jaar in de FLL Challenge de maatschappelijke rol van techniek en technologie aan de hand van verschillende opdrachten. Dit doen zij in teams van maximaal 10 deelnemers. De scholieren worden hierdoor uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Het resultaat van deze opdrachten is te zien tijdens regionale en nationale finales. Deze video geeft een indruk van het verloop van deze finales.

In de regio West-Brabant wordt de regiofinale georganiseerd op 4 februari 2023 bij Avans Hogeschool in Breda. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar regiopartner Katja Jongen (k.jongen@avans.nl).

Betrokkenheid

Avans en Curio willen met deze samenwerking de jeugd stimuleren om aan de slag te gaan met technologie en hen vroeg in aanraking laten komen met innovatie. Avans heeft als doel om de scholieren en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

Informatie

  • 04 februari 2023
  • Breda
  • Georganiseerd door: Avans Hogeschool
  • Deelnemers van de FIRST LEGO League

Over de FIRST® LEGO® League

FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

De FIRST LEGO League is onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet.

Kinderlezing: Hoe oud kan een ster worden?

Sterren worden geboren, leven, en sterven op spectaculaire wijze. Sommige sterren zijn ontzettend oud. Hoe oud zijn ze...

Lees meer

BIC Tech Events

Heb je interesse in techniek en wil je weten hoe een technisch bedrijf er van binnen uitziet? Ben...

Lees meer

Retrofuture – Geschiedenis van de toekomst

Nadenken over de toekomst is van alle tijden en iets typisch menselijks; we maken plannen en delen dromen...

Lees meer