Event - FIRST® LEGO® League Regiofinale Eindhoven

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Dit jaar gaan FIRST LEGO League teams aan de slag met de SUPERPOWERED℠ uitdaging. Hierin onderzoeken ze waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt – en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst. Tijdens de regiofinale strijden ze om een plekje in de grote landelijke finale.

Met dit evenement doen 30 teams mee van scholen en jongerenwerk uit de regio Brainport. Ze krijgen in de maanden vooraf het event gratis workshops, die worden verzorgd in samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijs. Zo maken teams een eigen teamshirt en leren ze hoe je je voorbereid op het ontwerpproces van de robot.

In de regio Eindhoven wordt de regiofinale georganiseerd op zaterdag 4 februari 2023 bij Dynamo in Eindhoven. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar regiopartner Fleur Besters (fleur@fleurbesters.nl). De Eindhovense regiofinale wordt mede mogelijk gemaakt door ASML, SMC, Frencken, Philips en Korein en het side-event wordt dit jaar verzorgd met behulp van de Brunel Foundation.

Bezoekers zijn van harte welkom op 4 februari, de robots ’treden op’ in de concertzaal van Dynamo.

Informatie

Over de FIRST® LEGO® League

FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

De FIRST LEGO League is onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet.

Kinderlezing: Hoe oud kan een ster worden?

Sterren worden geboren, leven, en sterven op spectaculaire wijze. Sommige sterren zijn ontzettend oud. Hoe oud zijn ze...

Lees meer

BIC Tech Events

Heb je interesse in techniek en wil je weten hoe een technisch bedrijf er van binnen uitziet? Ben...

Lees meer

Retrofuture – Geschiedenis van de toekomst

Nadenken over de toekomst is van alle tijden en iets typisch menselijks; we maken plannen en delen dromen...

Lees meer