Event - FIRST® LEGO® League Regiofinale Drenthe-Zuid

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Dit jaar gaan FIRST LEGO League teams aan de slag met de SUPERPOWERED℠ uitdaging. Hierin onderzoeken ze waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt – en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst. Tijdens de regiofinale strijden ze om een plekje in de grote landelijke finale.

In de regio Drenthe-Zuid wordt de regiofinale georganiseerd op zaterdag 17 december 2022 op De Nieuwe Veste in Coevorden. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar regiopartner Bart Grendelman (b.grendelman@sgdnv.nl)

Informatie

Over de FIRST® LEGO® League

FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

De FIRST LEGO League is onderdeel van het programma van Jet-Net & TechNet.

Kinderlezing: Hoe oud kan een ster worden?

Sterren worden geboren, leven, en sterven op spectaculaire wijze. Sommige sterren zijn ontzettend oud. Hoe oud zijn ze...

Lees meer

BIC Tech Events

Heb je interesse in techniek en wil je weten hoe een technisch bedrijf er van binnen uitziet? Ben...

Lees meer

Retrofuture – Geschiedenis van de toekomst

Nadenken over de toekomst is van alle tijden en iets typisch menselijks; we maken plannen en delen dromen...

Lees meer