Event - Beroepensafari Zwolle

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

Van 8 t/m 10 november 2022 organiseert Sterk Techniekonderwijs Zwolle de Beroepensafari. Tijdens de Beroepensafari maken vmbo leerlingen van 6 Zwolse VO-scholen kennis met het werkveld bij bedrijven in en om Zwolle.

De bedrijfsbezoeken en de gekoppelde activiteiten bieden een contextrijk LOB-programma en zijn erop gericht jongeren te helpen bij het maken van keuzes voor hun opleidingsprofiel, studie en beroep. Na twee edities waarbij alle bedrijfsbezoeken in één week plaatsvonden wordt de Beroepensafari in schooljaar 2022/2023 opgesplitst over drie weken verspreid over het schooljaar. Reden is de toename van het aantal deelnemende scholen en de mogelijkheid om hierdoor meer aan te sluiten bij de interesses van de leerlingen. Volgende momenten van de Beroepensafari zijn 24 t/m 26 januari 2023 en 6 t/m 8 juni 2023.

Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken doen de leerlingen de online TechCheck van Jet-Net & TechNet. Met deze oriëntatieopdracht rondom de 7 Werelden van techniek ervaren ze dat techniek in alle beroepen van betekenis is. De uitkomsten vormen de basis waarop de leerlingen ingedeeld worden.

Bedrijven die meedoen helpen jongeren…

  • beroepen te beleven binnen de context van het bedrijf.
  • bij het maken van hun profiel- en opleidingskeuze.
  • bewust te worden van de impact van techniek en technologie
  • enthousiast te maken voor werk in of met techniek en technologie.

Heb je vragen over dit aanbod, heb je de training gemist of wil je dit ook in jouw regio aanbieden? Neem dan contact op met Ivo Solinger (regiocoördinator Jet-Net & TechNet): 06-40615800 of i.solinger@jet-net.nl.

Informatie

  • 08 november 2022 t/m 10 november 2022
  • Regio Zwolle
  • Georganiseerd door: Sterk Techniekonderwijs, Beleef je Beroep, Jet-Net & TechNet
  • Voor klas 1 vmbo
  • Gratis
  • Meld je bedrijf aan

Training voor bedrijven

Passend bij deze activiteit biedt Jet-Net & TechNet op donderdag 8 september kosteloos de training ‘Het boeien en aantrekken van een nieuwe generatie personeel’ aan voor bedrijven. De training geeft houvast bij het vinden van manieren om beroepen af te stemmen op de beleving van de vaak nog jonge doelgroep. Meer info over deze training vind je hier.

Techniekpodium Almere

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt....

Lees meer

Techniek Tastbaar Lelystad

Op 4 november vindt de eerste Techniek Tastbaar Lelystad plaats bij Porteum. Het open evenement dat al jaren...

Lees meer

TechExperience Utrecht

Op 20 oktober bezoeken ca 1.100 leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs uit de regio...

Lees meer