• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Online workshop: De kracht van taal en beeld

  11 mei, 2021 2 juni, 2021

  Taal en beeld zijn krachtige middelen om de beeldvorming bij jongeren over techniek positief te beïnvloeden. Graag delen we inzichten uit onderzoek en praktische tips in een aantal nieuwe online workshops ‘De kracht van taal en beeld’ .

  In de online workshop krijg je in slechts 1 uur tijd inzicht in hoe beeldvorming bij jongeren over techniek werkt en veel praktische tips om daarop in te spelen. Weet je bijvoorbeeld dat als we zeggen ‘techniek is niet saai en niet alleen voor jongens!’ dat juist ‘saai’ en ‘voor jongens’ blijven hangen? Met een kleine twist in het taalgebruik kan je je verhaal over techniek aantrekkelijk maken voor jongeren. Dat zit hem vaak in kleine dingen. Voor beeld geldt hetzelfde. In deze workshop leer je hoe je met woorden en beelden kunt bijdragen aan een positieve beeldvorming over techniek en technologie.

  Datum   Tijd
  Dinsdag 11 mei 13:00– 14:00 uur
  Woensdag 2 juni 9:00 – 10:00 uur

  Er is per workshop een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  Onderwerpen:

  • Welke associaties hebben kinderen en jongeren bij techniek en technologie? Je krijgt nuttige inzichten en kant-en-klare oplossingen om daarop in te spelen binnen jouw les of presentatie.
  • Je leert een aantal basisregels over taalgebruik en hoe je er positieve beeldvorming mee kunt stimuleren. Wat je wel en wat je beter niet kan zeggen.
  • Welke beelden raken jongeren? Waarom doet het ene beeld dat wel en het andere niet? Na de workshop weet je welke beelden je kunt gebruiken. Of dat in je les is, bij je presentatie, of in je communicatie naar buiten toe.

  Voor wie: Iedereen die kinderen en jongeren wil enthousiasmeren voor techniek en technologie.

  • Primair onderwijs (leerkrachten groep 6 t/m 8 en W&T-coördinatoren)
  • Voortgezet onderwijs (docenten, decanen, LOB- en techniekcoördinatoren, communicatiemedewerkers)
  • Bedrijven (professionals die gastlessen of bedrijfsbezoeken geven, HR- en communicatiemedewerkers)

  Aanmelden:

  Meld je aan via het formulier voor de online workshop De kracht van taal en beeld (onderaan de betreffende webpagina)

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Verhalen uit de praktijk

  Een idee krijgen van hoe een bedrijfsbezoek of gastles precies in zijn werk gaat? Lees dan deze twee...

  Lees meer

  W&T-onderwijs: leren van andere scholen

  Hoe doen anderen het? In deze video’s vertellen leerkrachten, directieleden en techniekcoördinatoren enthousiast hoe zij van W&T-onderwijs op...

  Lees meer

  Gastlessen in jouw klas

  Jet-Net & TechNet biedt verschillende uitgewerkte lessen aan over diverse W&T-onderwerpen, gebaseerd op de principes van Onderzoekend &...

  Lees meer