• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Informatie-webinar: Schools As Living Labs

  17 januari, 2022 19 januari, 2022

  Met de lesmethode School As Livings Labs van Nemo Science Museum tover je jouw klas om tot Living Lab. Daarin gaan leerlingen in én met hun eigen omgeving op zoek naar een manier om het voedselsysteem beter te maken.

  Klik hier om je aan te melden voor een van de informatie-webinars op maandag 17 januari of woensdag 19 januari van 16:00 tot 17:00 uur. Aanmelden kan tot 17 januari 12:00 uur.

  Over de methode

  Schools As Living Labs (SALL) is een Europees project waarin internationale experts een nieuwe methode voor open onderwijs ontwikkelen. Daarbij worden de ideeën en kennis uit de lokale gemeenschap de school binnengehaald. Het komende schooljaar staat ‘het voedselsysteem’ centraal. Binnen dat thema gaan scholieren met een zelfgekozen vraag aan de slag. Ze gaan in gesprek met mensen uit de buurt, zowel binnen en buiten hun school (zogenaamde stakeholders). Samen vormen ze een Living Lab team. Ze bedenken oplossingen, maken voorbeeldproducten en testen deze uit (prototypen).  Door samen te werken met de buurt, dragen ze bij aan hun lokale gemeenschap. Lees hier een paar voorbeelden van Living Labs.

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Op online bedrijfsbezoek bij Stinis met Niek Roozen

  Hebben jouw leerlingen een idee wat er allemaal komt kijken bij containertransport? In dit online bedrijfsbezoek ontdekt Niek...

  Lees meer

  Tips voor scholen: gastles of bedrijfsbezoek organiseren

  Om ervoor te zorgen dat de activiteit slaagt en jouw leerlingen enthousiast worden voor techniek is een goede...

  Lees meer

  Digitaal lesmateriaal – Online gastles metaal en duurzaamheid

  Hoe duurzaam produceert een metaalbedrijf dat onderdelen maakt voor vrachtwagens, melkrobots en verpakkingsmachines voor koekjes? Hoe wordt zuinig...

  Lees meer