• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Informatie-webinar: Schools As Living Labs

  17 januari, 2022 19 januari, 2022

  Met de lesmethode School As Livings Labs van Nemo Science Museum tover je jouw klas om tot Living Lab. Daarin gaan leerlingen in én met hun eigen omgeving op zoek naar een manier om het voedselsysteem beter te maken.

  Klik hier om je aan te melden voor een van de informatie-webinars op maandag 17 januari of woensdag 19 januari van 16:00 tot 17:00 uur. Aanmelden kan tot 17 januari 12:00 uur.

  Over de methode

  Schools As Living Labs (SALL) is een Europees project waarin internationale experts een nieuwe methode voor open onderwijs ontwikkelen. Daarbij worden de ideeën en kennis uit de lokale gemeenschap de school binnengehaald. Het komende schooljaar staat ‘het voedselsysteem’ centraal. Binnen dat thema gaan scholieren met een zelfgekozen vraag aan de slag. Ze gaan in gesprek met mensen uit de buurt, zowel binnen en buiten hun school (zogenaamde stakeholders). Samen vormen ze een Living Lab team. Ze bedenken oplossingen, maken voorbeeldproducten en testen deze uit (prototypen).  Door samen te werken met de buurt, dragen ze bij aan hun lokale gemeenschap. Lees hier een paar voorbeelden van Living Labs.

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Twijfels rondom profiel- en studiekeuze: een onderzoek naar essentiële factoren

  We kunnen er niet omheen: er is een duidelijke afname te zien in de keuze voor techniek. Het...

  Lees meer

  Handout: doorgaande leerlijn W&T met de 7 werelden van techniek

  De provincie Gelderland heeft alle Gelderse basisscholen de afgelopen tijd ondersteund bij de implementatie van hun Wetenschap en...

  Lees meer

  Factsheets: jongeren en profielkeuze bètatechniek

  Hoe kijken jongeren naar hun profielkeuze en bètatechniek op school? In opdracht van Jet-Net deed Motivaction onderzoek naar...

  Lees meer