• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Finale Meet the Boss 2019

  Op 18 april 2019 is het zover: de landelijke finale van Meet the Boss! Tijdens deze finale strijden 9 scholen voor de winst. In februari en maart hebben in totaal 26 scholen deelgenomen aan de voorrondes bij 9 Jet-Net & TechNet-bedrijven.

  Datum: donderdag 18 april 2019
  Locatie: Tata Steel – Wenckebachstraat 1 Velsen-Noord

  Finalisten

  1. Regius College Schagen – KPN
  2. Maris College – Siemens
  3. Regius College Schagen – Tata Steel
  4. Alfrink College Zoetermeer – Shell
  5. Bonhoeffer College Castricum – Waternet
  6. Groenewald Stein – DSM-Sabic-OCI
  7. Het Assink Lyceum Haaksbergen – HP Valves
  8. CSG Calvijn Groene Hart – Unilever
  9. Amadeus Lyceum – MaxGrip

  Opzet van de finale
  Tijdens de finale van Meet the Boss worden weer carrouseldebatten gevoerd. Alle klassen debatteren in ieder geval drie rondes, met in iedere ronde een andere rol. Die van voorstander, tegenstander of rechter. De scholen die na deze drie rondes het meest aantal punten hebben gekregen van de jury debatteren op het podium tijdens grote finaledebat.

  Stellingen
  Het thema van de landelijke Meet the Boss finale is dit jaar “klimaat & duurzaamheid”. De stellingen hebben dus ook met dit thema te maken. De indeling van de stellingen worden pas
  op de dag van de finale gecommuniceerd. Dit betekent dat alle klassen de drie stellingen in drie standpunten voorbereiden. De stellingen voor 2019 zijn:

  • Scholieren die staken voor het klimaat moeten in de vakantie de lessen inhalen.
  • Iedereen in Nederland krijgt een maximum hoeveelheid aan energie en water. Wie meer gebruikt, betaalt een forse boete.
  • Technische bedrijven moeten verplicht worden om door middel van duurzame energie hun energie op te wekken.

  De laatste (finale)stelling is voor de scholen nog een verrassing en wordt op de dag van de finale pas gecommuniceerd en door The Boss geïntroduceerd.

  Het Innovatiebetoog

  De scholen die eindigen op plek 3 t/m 9 leveren allen een deelnemers aan die hun school zal vertegenwoordigen in het Innovatiebetoog. Om de beurt houden ze een lofrede waarom zij de beste Boss zijn en het beste (voorronde)bedrijf vertegenwoordigen. Hun betoog gaat over innovatie: wat betekenen van dit bedrijf uit de voorronde voor de maatschappij? De jury en het publiek beslist welke klas de prijs voor het beste Innovatiebetoog wint.

  Meer informatie over Meet the Boss is hier te vinden.

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Handout: doorgaande leerlijn W&T met de 7 werelden van techniek

  De provincie Gelderland heeft alle Gelderse basisscholen de afgelopen tijd ondersteund bij de implementatie van hun Wetenschap en...

  Lees meer

  Factsheets: jongeren en profielkeuze bètatechniek

  Hoe kijken jongeren naar hun profielkeuze en bètatechniek op school? In opdracht van Jet-Net deed Motivaction onderzoek naar...

  Lees meer

  Regionale factsheets: keuze voor techniek op havo & vwo

  Tegenwoordig maken wij in vrijwel alle aspecten van het dagelijkse leven bewust of onbewust gebruik van technologie. Denk...

  Lees meer