• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Finale Junior Innovation Challenge

  2 november, 2018

  Locatie: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht
  Data: 2 november 2018
  Doelgroep: leerlingen 10 – 16 jaar (po/vmbo/havo/vwo)
  Contact: info@jet-net.nl

  De finale van de Junior Innovation Challenge vindt dit jaar plaats op 2 november 2018 tijdens de Accenture Innovation Awards. Leerlingen uit meer dan 50 verschillende klassen uit heel het land zijn aan de slag gegaan met het bedenken van innovatieve oplossingen voor technologische bedrijven. De videopitches zijn via de website van de Junior Innovation Challenge te bekijken.

  Gastdocenten van Jet-Net & TechNet bedrijven verzorgen deze gastlessen, waarbij zij uit elke klas een klassenwinnaar kiezen. Op 5 oktober kiest de vakjury uit deze klassenwinnaars de 9 beste ideeën van Nederland. In de periode tussen 6 en 20 oktober is er nog één wildcard voor de finale te verdienen door via social media de meeste stemmen te verzamelen.

  Tijdens de landelijke finale op 2 november presenteren de finalisten hun ideeën en strijden zij voor de hoofdprijs. Het groepje dat wint mag het winnende idee verder uitwerken onder begeleiding van professionals. Zo komt innovatie echt tot leven! De gehele klas wordt hierbij uitgenodigd, waarbij de leerlingen ook zelf de laatste innovaties mogen ervaren en hierover mee kunnen denken tijdens de Accenture Innovation Awards.

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Multi-STEM: meertaligheid in bètatechnisch onderwijs

  In een eerder gepubliceerd onderzoek van Jet-Net blijkt dat culture achtergrond weldegelijk een rol speelt bij de technische...

  Lees meer

  Monitor Techniekpact: de belangrijkste inzichten voor havo en vwo

  Vorige week verscheen de jaarlijkse update van de Monitor Techniekpact. Deze update geeft ons inzicht in de huidige...

  Lees meer

  Twijfels rondom profiel- en studiekeuze: een onderzoek naar essentiële factoren

  We kunnen er niet omheen: er is een duidelijke afname te zien in de keuze voor techniek. Het...

  Lees meer