• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer

  Careerday-on-Tour Zuid Limburg

  22 oktober, 2019 23 oktober, 2019

  Locatie: Cluster Zuid Limburg
  Data: 22 en 23 oktober 2019
  Niveau: 4 vmbo-tl, 5 havo, 6 vwo
  Contactherm.hdx@gmail.com

  De Careerday-on-Tour in het Jet-Net Cluster Zuid Limburg wordt op dinsdag 22 oktober en woensdag 23 oktober 2019 georganiseerd. De leerlingen maken op een actieve manier kennis met moderne technologie en de regionale bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in techniek en technologie en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. Met name voor leerlingen die nog twijfelen over vervolgstudie is dit een mooie kans.

  Elke klas gaat op bezoek bij een aantal bedrijven. De activiteit richt zich op leerlingen met een technisch profiel uit de examenjaren: 4 vmbo-tl, 5 havo (NG/NT), 6 vwo (NG/NT).

  Voor technische bedrijven is de Careerday-on-Tour de ideale plek om leerlingen in hun eigen werkomgeving te ontvangen en te laten ontdekken hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is.

  Opzet Careerday-on-Tour

  De scholen kiezen met hun leerlingen voor een blok van twee bedrijven die ze -op één dagdeel- willen bezoeken.  Per bedrijf is er 1,5 uur beschikbaar.

  Van de bedrijven wordt gevraagd om:

  • De leerlingen rond te leiden in het bedrijf. Indien een rondleiding mogelijk is helpen wij zoeken naar een alternatief.
  • De leerlingen te laten kennismaken met de verschillende soorten mbo-, hbo- en wo-functies in het bedrijf, zodat leerlingen echt een beeld krijgen wat werken bij dit bedrijf inhoudt.

  Voorbeeldprogramma:

  • Introductie (ca 15 min)
  • Rondleiding (30-45 min) of alternatief
  • Activiteit: speeddaten met (young)professionals, ontwerp- of maakactiviteit: 30 min

  De scholen krijgen van tevoren een opdracht voor hun leerlingen, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek. De opzet van de Careerday-on-Tour is goed in te passen in het LOB-programma van de school.

  Meer informatie:

  Herm Hendrikx, regiocoördinator Jet-Net & TechNet Limburg

  Mobiel: 06-51289723; Mail: herm.hdx@gmail.com

  Terug naar overzicht

  Meer inspiratie

  Tips voor bedrijven: hoe spreek je jongeren aan?

  Wat je ook gaat doen: een gastles of workshop geven, een bedrijfsbezoek organiseren of een online speeddate doen,...

  Lees meer

  Kloosterboer en Pontes Scholengroep: samen jongeren helpen kiezen voor een technische toekomst

  Hoe maak je jongeren enthousiast voor de techniek als bedrijf? Een goede samenwerking tussen scholen en bedrijven is essentieel...

  Lees meer

  “Online kun je álle leerlingen techniek laten zien”

  Samen met zes andere bedrijven werkte chipmachinebouwer ASML mee aan de Expeditie 7 Werelden van Techniek, waarmee leerlingen...

  Lees meer