• Menu

 • 7 werelden van techniek voor basisscholen

  Hoe help je leerlingen de wereld van techniek ontdekken? Het is voor leerkrachten vaak een hele uitdaging om een goed beeld te geven van de mogelijkheden in de techniek in hun wetenschap – en technologielessen. De 7 werelden van techniek vormt daarbij een handig hulpmiddel. De veelomvattende bètasector wordt zichtbaar in 7 herkenbare werelden.

  Poster 7 werelden voor in de klas

  We bieden nu kosteloos een poster aan die je op kunt hangen in jouw klaslokaal. Zo maak je de diverse werelden van techniek elke dag zichtbaar voor je leerlingen. Vraag hier een poster van de 7 werelden aan, die je in je klas kunt ophangen.

  Introductiesessie ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’
  Wil je meer weten over de 7 werelden van techniek en wat je ermee kunt doen om je wetenschap- en techniekonderwijs op de basisschool nog leuker en beter te maken? Schrijf je dan  in voor de online Introductiesessie ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ (45 minuten). In deze korte sessie doe je inspiratie op voor wetenschap- en technieklessen die ál jouw leerlingen aanspreken, omdat ze aansluiten bij hun belevingswereld. Want waar het ene kind blij wordt van iets maken, bedenkt het andere bijvoorbeeld liever iets dat mensen helpt bij een probleem. Je maakt kennis met de 7 werelden van techniek en het Bèta&TechMentality-model, die je handvatten geven om je W&T-lessen nog leuker te maken voor ál je leerlingen.

  Woensdag 25 november om 15:00 uur
  Donderdag 10 december om 16:00 uur

  Meld je hier aan voor een van deze introductiesessies.

  Geef korte wetenschap- en technieklessen over de 7 werelden

  Op de website Ahaindeklas.nu kun je terecht voor korte W&T-lessen van 15 minuten die verschillende werelden belichten. Je kunt filteren op thema en daar kiezen voor elk van de 7 werelden van techniek. Bij elke wereld vind je een aantal vragen die je met je klas kunt behandelen.

   

  het model van de 7 werelden van techniek